Merepäästjad aitasid Rootsi jahti


10. juulil käisid päästerühma vabatahtlikud abistamas madalkule sattunud jahti
Kell 15.05 sõitis Voosi kurgus madalikule Rootsi jaht Ronja kahe inimesega pardal. Kell 15.20 suundusid jahile appi Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühma mootorpaat ja Haapsalu kordoni piirivalvekaatri toimkond.
Kell 16.40 päästsid piirivalvurid koos vabatahtlikega jahi madalikult lahti. Välisel vaatlusel jahil vigastusi ei täheldatud ja alus jätkas iseseisvalt teekonda Haapsalu sadamasse.

See oli pooleteise tunni jooksul kolmas madalikule sõitnud jaht Haapsalu piirkonnas. Haapsalu piirivalvekordoni ülema Andres Märtin nimetas madalikule sõitmise põhjusena puudulikke navigeerimisoskusi.
Märtini sõnul reageerisid vabatahtlikud operatiivselt ja koostöö piirivalvuritega sujus hästi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>